Iedereen is uniek, zo ook onze huid. Belangrijk is dan ook om jouw beauty routine af te stemmen op je type huid om deze zo goed mogelijk te verzorgen en een mooie glow te behouden.
11 juli 2019

Welk huidtype heb jij?

Iedereen is uniek, zo ook onze huid. Belangrijk is dan ook om jouw beauty routine af te stemmen op je type huid om deze zo goed mogelijk te verzorgen en een mooie glow te behouden.

Gelukkig valt ons huidtype vaak onder een van de vijf categorieën welke een huidtype definieert: een normale, gevoelige, droge, vette en een gecombineerde huid. Welk huidtype heb jij en hoe zorg je hiervoor? Gebruik je de juiste gezicht crèmes en andere huidproducten in jouw beauty routine? 

 

Normale huid
Laten we beginnen met de meest fijne en gezegende huid, de normale huid.

Hoe ziet het eruit:
·     De huid heeft een natuurlijke glans. Alle delen van je gezicht voelen normaal aan, waarbij geen enkel deel meer vet of droog is. 
·     Weinig / geen last van puistjes
·     De poriën zijn klein en niet zichtbaar voor het blote oog.   

Verzorging:
Het verzorgen van een normale huid is niet moeilijk. Als je huidige beauty routine goed voelt, kan je deze doorzetten. Een aanvullende verzorging zou een beauty supplement kunnen zijn, rijk aan antioxidanten[1]. Dit is altijd goed voor de huid! 

  

Gevoelige huid
De beschermende laag van jouw huid is langzaam aan het afbreken. Hierdoor komen meer gevoelige delen van de huid bloot te liggen. 

 Hoe ziet het eruit:
·     De huid kan trekkerig en jeukerig aanvoelen, rood en geïrriteerd ogen en vragen om extra verzorging. 
·     Meestal vertoont jouw huid ook tekenen van droogte 

Verzorging:
Het belangrijkste bij een gevoelige huid is het beschermen van de huid en het opnieuw helpen aanmaken van de beschermende laag. Huidverzorgingsproducten die zich richten op het opnieuw opbouwen van de huid zijn perfect voor jou. Ingrediënten in die producten welke belangrijk zijn, onder andere, ceramiden. Ceramiden vormen een olieachtige was die de huid beschermen en helpen herstellen[2].

 

Droge huid
Je huid voelt niet gehydrateerd en trekkerig aan. 

Hoe ziet het eruit:
·     Je huid voelt ruw aan
·     Weinig tot geen glans op je bovenste huidlaag
·     Je huid wordt rood en geïrriteerd in meer extreme weersomstandigheden 

 Verzorging:
De enige remedie is om te hydrateren, je huid heeft dit nodig om te glanzen en zacht aan te voelen. De beste schoonheidsproducten voor jou bevatten bijvoorbeeld: hyaluronzuur. Hyaluronzuur[3] houdt water vast en houdt je huid gehydrateerd.

 

Vettige huid
Jouw huid glanst net iets te veel en je talgklieren neigen overuren te draaien. 

Hoe ziet het eruit:
·     Je huid glanst veel
·     De poriën zijn zichtbaar en open
·     Puistjes en mee-eters zijn jou bekend 

Verzorging:
Zorgen voor jouw huid is moeilijker. Als je huid te veel wordt uitgedroogd, zullen je talgklieren meer olie produceren. Het is echter van groot belang om de olie op de huid op een zachte en zorgzame manier van je huid te verwijderen. Bijvoorbeeld met een gezichtszeep die BHA bevat. BHA verwijdert dode huidcellen en verminderd de grote van de poriën. Vocht inbrengende crème is ook essentieel, alleen voor jou kunnen de schoonheidsproducten die je gebruikt geen olie of supplementen op basis van olie bevatten.

 

Gecombineerde huid
Als laatste, de gecombineerde huid. Jouw huid heeft zowel droge als vette delen. 

 Hoe ziet het eruit: 
·     Vettige t-zones 
·     Droge wangen en voorhoofd 
·     De poriën in de t-zone zijn zichtbaar 

Verzorging:
Het verzorgen van een gecombineerde huid houdt in zowel het hydrateren van de droge delen als het ontvetten van de vette delen van de huid. Ook bij dit huidtype is het belangrijk om te hydrateren met een olie-vrije gezichtscrème. Dit hydrateert de droge huiddelen en maakt de vette huiddelen niet meer vet.

Terug