We zijn ons steeds meer bewust van wat we op onze huid smeren. We willen zeker weten dat wat we op ons gezicht aanbrengen voedend is en zorgt voor een stralende look.
15 augustus 2019

Natuurlijke maskers voor een stralende huid

We zijn ons steeds meer bewust van wat we op onze huid smeren. We willen zeker weten dat wat we op ons gezicht aanbrengen voedend is en zorgt voor een stralende look.

Natuurlijke maskers voor de huid kunnen gemakkelijk zelf in eigen huis gemaakt worden, met 100 procent natuurlijke ingrediënten. De recepten van drie do-it-yourselfgezichtsmaskers, staan hieronder. Gemakkelijk en fijn, voor een stralende en gezonde huid. 

 

Het hydratatie masker 
Dit hydratatiemasker is perfect voor een goedeboostvoor de huid. Het masker bestaat uit een komkommer en het eiwit van één ei. Een heerlijk masker wanneer de huid een beetje uitgedroogd aanvoelt of oogt. Dit pept de huid direct op

Ingrediënten masker: 
-      Komkommer
-      Eiwit 

Een komkommer bevat silica, een stof die het bindweefsel van de huid verstevigd en ascorbinezuur, dit helpt bij de genezing van een beschadigde huid. Het eiwit zit vol met proteïne, welke het herstel van de huid bevorderd en magnesium, goed voor het vertragen van het verouderingsproces[1].

 

Chocolade én een glanzende huid
Dat chocolade goed is voor het geluksgevoel, dat wisten we natuurlijk al. Nu blijk cacao ook een fijne uitwerking op de huid te hebben. Een masker gemaakt om de oneffen huid te laten glanzen en te verzorgen.  

Ingrediënten masker:
-      Klein kopje cacaopoeder 
-      Klein kopje honing
-      2 lepels (zure) room
-      3 lepels havermout

De cacaopoeder verminderd de zichtbaarheid van de poriën, waarbij de honing de huid verzorgt en ontsmet. De room hydrateert gelijktijdig de gezuiverde huid. Havermout is een fijne toevoeging in een natuurlijk masker dankzij het antioxidant avenathramide en de zuiverende werking van de saponine. 

 

De verzorgende kracht van avocado
Avocado is naast een lekkere toevoeging in een salade, ook een geweldige beauty tip. Dit masker is een aanrader wanneer de huid vermoeid is en nodig gepamperd mag worden. 

Ingrediënten masker:
-      Avocado
-      Yoghurt 

De avocado zit bordenvol met vitaminen (A, B1, B2 en B6, C en E) en verzorgende vetten. De yoghurt bevat melkzuur, wat de huid ontvet en verzorgt. Kies bij dit masker wel voor een yoghurt op een zo natuurlijk mogelijke basis, zonder toegevoegde suikers en kleur- en smaakstoffen. 

 

Say hello to a naturally beautiful skin! 

Terug