Een goede huidverzorging begint bij het reinigen van de huid.  En, wist je dat het goed reinigen van de huid ook helpt tegen huidveroudering?
21 augustus 2019

Je huid reinigen, de eerste stap naar een gezonde glow

Een goede huidverzorging begint bij het reinigen van de huid.  En, wist je dat het goed reinigen van de huid ook helpt tegen huidveroudering?

Een stralende huid begint bij de reiniging van de huid. Er bestaat daarbij ook zoiets als het ‘verkeerd reinigen van de huid’. Hierbij wrijf je bijvoorbeeld te hard over je gezicht of behandel je de huid met de verkeerde producten, welke niet geschikt zijn voor jouw huidtype. Op deze manier wordt de beschermende laag van de huid beschadigd. Het reinigen van de huid is dan ook één van de meest belangrijke onderdelen van een goede huidverzorging. Door dit goed te doen, neemt de huid gemakkelijker de goede stoffen uit crèmes en serums op. 

 

Een vochtige huid reinigt makkelijk

Allereerst is het belangrijk de huid vochtig te maken, alvorens te beginnen met het reinigen. Doordat de huid vochtig is, kan de gezichtscleanser gemakkelijk in de huid gemasseerd worden en het vuil verwijderen. 

 

Mild, milder, mildst 

Kies voor milde producten bij het reinigen van de huid[1], om de balans van de huid te behouden en de barrière van de huid niet te beschadigen. Wanneer de huid beschadigd wordt, hebben oneffenheden de kans om op te treden. Een milde verzorging behoudt de gezonde glans.

 

Lauw water om te reinigen 

Te heet water kan de huid ernstig uitdrogen. Gebruik daarom altijd lauwwarm water om je huid mee af te spoelen; dit is kalmer en meer verzorgend voor de huid dan heel koud of erg warm water. 

 

Cleanser op waterbasis

Door een gezichtscleanser te gebruiken die gemakkelijk af te spoelen is met water kan het gebruik van een wattenschijfje achterwege gelaten worden. Een wattenschijfje veegt vaak het vuil en talg uit, wat aanwezig is op het gezicht en heeft daarbij niet het gewenste reinigende effect. 

 

Twee keer reinigen

Een goede reiniging van de huid vergt vaak twee rondes[2]. De eerste keer kan de gezichtscleanser het grove vuil, de make-up en ander oppervlakkig vuil verwijderen. De tweede ronde zorgt voor een diepere reiniging, waarbij overige huidolie en andere (overtollige) huidresten verwijderd kunnen worden en de huid geconditioneerd wordt. 

Terug