De gevoelige huid vraagt vaak om net wat extra aandacht. Het verkeerd verzorgen van de gevoelige huid kan vervelende gevolgen hebben zoals: irritaties, roodheid of zelfs leiden tot overgevoeligheid.
06 november 2019

Speciaal voor de gevoelige huid

De gevoelige huid vraagt vaak om net wat extra aandacht. Het verkeerd verzorgen van de gevoelige huid kan vervelende gevolgen hebben zoals: irritaties, roodheid of zelfs leiden tot overgevoeligheid.

De huid wordt beschermt door een vettere buitenlaag, de Lipide Barrière. Deze laag zorgt er enerzijds voor dat de huid goed het vocht vasthoudt, anderzijds sluit het externe factoren buiten, zoals bijvoorbeeld kou. Bij een gevoelige huid is de Lipide Barrière vaak verzwakt. 

Bij bijvoorbeeld harde wind, stressvolle omstandigheden of kou, kan de huid geïrriteerd raken. Een gevoelige huid heeft daarom meer en een mildere verzorging nodig dan andere huidtypes. Dit zijn de belangrijkste do’s bij het verzorgen van een gevoelige huid. 

 

Reiniging

Een gevoelige huid kan vervelend reageren op een te intensieve reiniging. Scrubs, of producten met veel zeep elementen kunnen de Lipide Barrière verder verzwakken. 

Daarom is het verstandig bij een gevoelige huid voor een reinigingsproduct met een melkachtige structuur te kiezen die de huid reinigt maar niet (verder) uitdroogt. 

 

Voelt de huid met het gebruik van dergelijke producten nog steeds droog aan? Probeer dan om te reinigen met producten die plantaardige oliën bevatten. Masseer het product zacht in de huid alvorens het kort af te spoelen met water, op deze manier worden bovenliggende vuildeeltjes opgelost. Voorbeelden van fijne oliën voor de huid zijn: rijst-, jojoba- en camelia-olie. Deze zijn niet al te vet zijn en kunnen ook waterproof make-up perfect verwijderen.[1]

 

Verzorging

De verzorging van de gevoelige huid complex? Gelukkig hoeft dat niet zo te zijn. De gevoelige huid kan producten met chemische kunstmatige bestanddelen, zoals alcohol, parfum en kleurstoffen, minder goed verdragen.[2]Natuurlijk ingrediënten kunnen echter een hele fijne werking op de huid hebben. Bijvoorbeeld verzorgingsproducten die groene thee, tea tree oil of allantoïne bevatten. Dit laatste ingrediënt zorgt er onder andere voor dat de huid soepeler is en beter in staat is om vocht vast te houden.[3]  

 

Aanvullend is het voor de verzorging van de (gevoelige) huid van belang dat de juiste hoeveelheid vitamines en mineralen beschikbaar zijn. Als toevoeging op de dagelijkse huidverzorging en voeding, bevat het schoonheids supplement van Beauty Pearl bijvoorbeeld Aloë Vera Gel Poeder, wat bekend staat om de helende en beschermende werking. 

 

 

 

 

 

Terug