Met de winter voor de deur waar veel kou, wind, regen en binnen zitten bij hoort, is het van belang de huid in balans te houden waardoor deze het hele seizoen door blijft stralen.
15 november 2019

Jouw beauty verzorging in de winter

Met de winter voor de deur waar veel kou, wind, regen en binnen zitten bij hoort, is het van belang de huid in balans te houden waardoor deze het hele seizoen door blijft stralen.

De kou en droogte die de winter met zich meebrengt maakt dat je huid uit balans kan raken. Het verschil tussen het klimaat binnenshuis en buitenshuis is groot, de stofwisseling van de huid verandert en de huid wordt wat droger. Hoe je ervoor zorgt dat je huid blijft stralen in de winter? Lees hieronder de zes winter beauty tips van Beauty Pearl.  

 

  1. Een lekkere lange warme douche of een fijn bad klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk. Zeker tijdens de koude wintermaanden. Maar, let op, doe dit niet te vaak of te lang. Hoe raar het ook mag klinken, water en vooral warm water, droogt de huid uit. Een extra toevoeging: mocht je van nature al een droge huid hebben, let dan ook op met het toevoegen van badschuim of douchegel. De zeep elementen in deze producten kunnen de huid verder beschadigen. 
  2. Hydratatie is key! Sinds de kou buiten droogte van de huid veroorzaakt is het belangrijk om te blijven smeren met hydraterende crèmes en de huid doorvoed te houden. Test voor jezelf even hoe vaak je huid gehydrateerd moet worden. De ene huid heeft dit natuurlijk meer nodig dan de andere huid, dit ligt aan je huidtype.[1]
  3. Reinig tijdens erg koude dagen je huid alleen met een ongeparfumeerd product waar het liefst ook een olie aan toegevoegd is. Op deze manier is de reiniging van de huid heel mild en behoudt de huid haar natuurlijke glow. 
  4. Ligt er sneeuw of ga je schaatsen? Let dan op dat je een dagcrème met een minimale SPF van 20 gebruikt. Gek? Helemaal niet. Ijs weerkaatst tot 20 procent van het zonlicht en sneeuw tot 80 procent.[2]Zorg er dus voor dat je huid ook in de winter beschermd is tegen de schadelijke effecten van de zon.
  5. In de winter is het verschil tussen het buiten- en het binnenklimaat erg groot. Vooral het verschil in temperatuur maakt dat je huid meer uitdroogt dan nodig. Een optie om dehydratatie van de huid aan te gaan pakken deze winter is door de lucht binnenshuis te bevochtigen. Bijvoorbeeld door een luchtbevochtiger of door vochtbakjes aan de verwarming te hangen. Op deze manier is het klimaat in huis minder uitdrogend en milder voor de huid. Een glanzende, gezonde huid, zelfs in de winter.
  6. Bij de laatste tip is het tijd voor de exfoliant. Een exfoliant, zoals glycolzuur of salicylzuur, gaat actief aan de slag met het verwijderen van dode huidcellen. Exfoliant salicylzuur is milder dan glycolzuur, maar de laatste keuze is beter in staat vocht vast te houden tijdens de verwijdering van de dode huidcellen. Hierdoor wordt de huid niet alleen diep gereinigd, maar kunnen hydraterende en barrière herstellende ingrediënten in verzorgingsproducten ook beter hun werk doen.

Terug