In uw slaap begint het echte werk. De huid gaat in supermodus en reinigt alle schade van de dag.
28 februari 2019

Schoonheidsslaapje

In uw slaap begint het echte werk. De huid gaat in supermodus en reinigt alle schade van de dag.

Wat gebeurt er als je slaapt

De huid gaat in supermodus en reinigt alle schade van de dag - een vitale fase die niet alleen de huid gezond houdt, maar ook het hele lichaam, als de dagelijkse opeenhoping van gifstoffen en beschadigde (en potentieel gevaarlijke) cellen zijn verwijderd. Bovendien is dit het moment waarop de cellen worden vernieuwd - essentieel voor een normale, gezonde huid. Daarom zien we er na een goede nachtrust zo rooskleurig en fris uit vergeleken met de bleke en verwelkte huidskleur van een nacht feesten. Op de korte termijn doet een gebrek aan rust ons er moe uitzien; op de lange termijn versnelt het de veroudering van de huid.

Beauty sundowner

Onze huid wordt gesynchroniseerd met onze lichaamsklok, maar hij wordt ook beïnvloed door daglicht en duisternis, en wanneer de zon ondergaat, begint de huid met het natuurlijke reinigingsproces. Dus wanneer mogelijk, en vooral in de winter, maak je je huid schoon zodra je thuiskomt, want het verwijderen van make-up, vuil en vervuiling zorgt ervoor dat de huid zijn natuurlijke werk beter kan doen.

Sommige processen vinden plaats in het donker, maar de meeste vinden plaats terwijl we slapen, dus ervoor zorgen dat we daadwerkelijk afhaken, is de sleutel. Het creëren van een routine die je geest, lichaam en zintuigen kalmeert, maakt een groot verschil voor een betere nachtrust - het werkte echt voor mij.

Terug